Lasten Satakielikuukausi

Lapset ja nuoret oppivat koko ajan ympäristöstään. He ovat kuin sieniä, jotka imevät ja imevät tietoa sen perusteella, mitä he kuulevat – mitä he näkevät – mitä he tuntevat.

Satakielikuukausi on juurikin oikea monikielisyyden juhla. Tapahtumia järjestetään eri kielillä ja eri tavoin ja tämä näkyy myös ohjelmistossa.

Tässä on kootusti satakielikuukauden lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa:

21.2.-21.3. Active Library – toiminnallista ja elämyksellistä kielenopetusta kohtiTarjolla on annos perusopetusikäisten omia äidinkieliä ja kulttuureita kokemukselliseen ja taideoppimiseen perustuvissa työpajoissa.

22.2.-12.3. Kiehtova kielimaisemani –kilpailu – Kilpailu, johon pääkaupunkiseudun koululaiset kutsutaan tekemään omaa kielimaisemaansa kuvaava teos.

24.2. Pikku Kolibri Napo – Esitys on leikkisä kielikylpy suomeksi ja espanjaksi/englanniksi ja se soveltuu kaikenikäisille.

24.-27.2. Reaktori 2016: Kaikkien aikojen talviloma MessukeskuksessaHiihtolomatapahtuma Messukeskuksessa suunnattu pääkaupunkiseudun nuorisotoimien jäsenille.

26.-27.2. Taikateatteri 13 esittää: Watti Walopää ja kadonnut hehku – Esitys, jossa ystävyys ja taikuus kohtaavat.

28.2. Kids Café – Lasten musiikkiyhtye, jonka tarkoituksena on yhdistellä eri maiden perinnemusiikkia ja lastenlauluja omaleimaisella tavalla. 

29.2.-4.3. Ett levande Alfapet – Peli, jossa tarkoituksena on muodostaa mahdollisimman monta sanaa saatujen kirjaimien pohjalta.

6.3. Sanojen suojatie – Työpaja, jossa leikitään tutuilla ja vierailla sanoilla ja elektroakustisen äänitaiteen mahdollisuuksilla.

13.3. Bravo!-festivaali. Compagnie Pupella-Nogues (Ranska): Ici et ailleursRanskalainen varjoteatteriesitys, joka perustuu tarinoihin lapsista, jotka asuvat uudessa maassa ja pohtivat omaa taustaansa.

20.3. Bravo!-festival. La Baracca (Italy): TIKETAK: Piccololorso ha una sorellina – Esitys on italiaksi, ennen esitystä työpaja, jossa leikitään näytelmän sanoilla.

21.3. Maailman runouden päivä – Päivän mittaan luetaan runoutta, kuunnellaan musiikkia sekä pidetään satutuokioita.

 

Voit tutustua kaikkiin näihin ohjelmiin tarkemmin Lasten ohjelmalistauksessa.