20.2.-24.4.2016 Poliittisen valokuvan festivaali: Nicoló Degiorgis – Hidden Islam

MediumEventPic_56672320.2.-24.4.2016
Turunlinnantie 1,
Helsinki
Stoan galleria
Vapaa pääsy / Gratis inträde / Free entrance

[suomeksi] Poliittisen valokuvan festivaali: Nicoló Degiorgis – Hidden Islam

Huolimatta siitä, että Italiassa asuu pitkälti yli miljoona muslimia, virallisia moskeijoita maassa on vain kahdeksan. Tästä seuraa, että muslimiväestö on etsinyt valtavan määrän väliaikaisia rukoustiloja. Improvisoidut hartauspaikat sijaitsevat milloin autotalleissa, varastoissa, parkkipaikoilla, hylätyissä supermarketeissa, tehtaissa tai stadioneilla. Valokuvaaja Nicoló Degiorgis kuvasi vuosina 2009–2013 rukoustilojen vaatimattomia ja tylsiä ulkokuoria, joiden sisältä paljastuu värikylläisiä huoneita ja saleja täynnä rukoilevia ihmisiä.

Poliittisen valokuvan festivaali on kolme vuotta kestävä aktiivinen ja avoin foorumi kantaaottavan valokuvan esittämiselle ja kuvista syntyvälle keskustelulle. Festivaali käynnistettiin vuonna 2014 keskusteluohjelmalla, valokuvakonserteilla ja työpajoilla. Ensimmäinen suuri kansainvälinen valokuvanäyttely järjestettiin kevättalvella 2015. Vuonna 2016 festivaalin teemana on Kotimaa. Valokuvanäyttelyiden ja keskustelujen ohella festivaali sisältää mittavan monitaiteisen ohjelmiston.

Aikamme maailmassa kotimaa määritellään yhä useammin sen puutteen ja menettämisen kautta. Tai vastaavasti rajaamalla ja kontrolloimalla niiden ihmisten liikkumista, joiden ei katsota sinne kuuluvan.

Valokuvanäyttelyt pohtivat Kotimaa-teeman alla, miten valokuvilla rakennetaan paikkaan kuulumisen ja yhteenkuulumisen tunteita, mutta myös ulossulkemisen merkityksiä ja ennakkoluuloja.

Vuonna 2016 Poliittisen valokuvan festivaali esittää useissa näyttelypaikoissa kansainvälisten kuvaajien valokuvia.

su 21.2. klo 14, vapaa pääsy
Valokuvaajan puheenvuoro: Nicoló Degiorgis
Italialainen valokuvaaja Nicoló Degiorgis kertoo työskentelystään ja Stoan galleriassa esillä olevasta Hidden Islam -valokuvasarjasta.
Poliittisen valokuvan festivaalin oheisohjelmaa.
Tilaisuus on englanninkielinen.

Paikka: Stoan galleria

Saavutettavuus: http://www.stoa.fi/yhteystiedot/esteettomyys