22.2.-12.3.2016 Kiehtova kielimaisemani -kilpailu

Kiehtovakielimaisema_pääkuva_Kielimaisemakuva22.2.-12.3.2016
Pasilan kirjasto

Kellosilta 9, Helsinki
Vapaa pääsy / Free entrance / Entrada gratuita

[suomeksi] Kiehtova kielimaisemani -kilpailu

Tarusola ry järjestää taidekilpailun, johon pääkaupunkiseudun koululaiset kutsutaan tekemään omaa kielimaisemaansa kuvaava teos. Kilpailussa on sarjat sekä ala- että yläkouluikäisille. Teoksessa tulisi yhdistyä luovasti puhuttu, kirjoitettu ja kuvallinen kieli. Kuvataiteen ja kieliaineiden opettajien yhteistyö on toivottavaa. Tekniikka on vapaa, ja teos voi olla myös liikkuvaa kuvaa ja ääntä yhdistävä, esim. animaatio.

Tuomaristo valitsee mielestään parhaimmat teokset näyttelyyn, joka pidetään 22.2.–12.3.2016 Pasilan kirjastossa. Molempien sarjojen kärki palkitaan. Pääpalkinto on Sanakuvataiturin tarunhohtoinen työkalupakki.

Kulttuuriyhdistys Tarusola ry:n järjestämän Kiehtova kielimaisemani -näyttelyn yhteydessä Pasilan kirjastossa pidetään lauantaina 12.3. kello 14.00 lasten monikielisyyttä käsittelevä alustus- ja keskustelutilaisuus. Alustuksen pitää monikielisyystutkija, kouluttaja ja toimittaja Satu Rakkolainen-Sossa. Alustuksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kysellä ja keskustella lasten monikielisyyteen liittyvistä asioista. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki monikielisyydestä kiinnostuneet, erityisesti monikielisten lasten vanhemmat ja kasvattajat.

Näyttelyn aikana Pasilan kirjastossa pidetään monikielisyyttä käsittelevä esitelmä- ja keskustelutilaisuus.

Lisätietoa:
Tarusola ry
tarusola.ry@gmail.com
www.tarusola.fi