Tapahtumakuva: Pakolaisuus ennen ja nyt

Pakolaisuus ennen ja nyt

Tapahtumakuva: Pakolaisuus ennen ja nyt

Ke 20.3.2019 klo 18:00
Pohjoismainen kulttuuripiste
Kaisaniemenkatu 9, 00171 Helsinki

Vapaa pääsy

[Skrolla ner för svenska] 


Ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, kun meillä pohjoismaalaisilla oli tarve saada hyvää kohtelua pakolaisina. Nyt me otamme vuorostamme vastaan pakolaisia muualta.

Maailman tarinankerrontapäivänä kuullaan koskettavia tarinoita Pirkko Fihlmanilta, Ulla Starckilta ja Alaa Altamimilta. Fihlman on itkijä, joka on työstänyt traumaattista lapsuuttaan ikivanhan karjalaisen lauluperinteen avulla. Starck lähetettiin Ruotsiin sotalapseksi vain kahdeksankuisena, ja hänellä on ollut hyvä perhe molemmissa maissa. Altamimi taas pakeni yksin Irakista ja on nyt luonut uuden kodin Suomeen. Filosofian tohtori Oana Velcu-Laitinen alustaa aiheesta luovuus kotoutumisen avaimena.

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

På flykt, förr och nu

Tapahtumakuva: Pakolaisuus ennen ja nyt

Onsdag 20.3.2019 kl. 18:00
Nordisk kulturkontakt

Kajsaniemigatan 9, 00171 Helsingfors

 

 

Det är inte länge sedan vi i Norden hade behov av att bli väl mottagna som flyktingar, idag får vi ta emot andra.

På världsberättardagen får vi höra gripande berättelser av Pirkko Fihlman, gråterska som har bearbetat sin traumatiska barndom genom en urgammal karelsk sångtradition, Ulla Starck som fick två goda familjer, en i Sverige och en i Finland sedan hon skickats som krigsbarn endast åtta månader gammal och Alaa Altamimi som ensam flytt från Irak och skapat ett nytt hem i Finland. Oana Velcu-Laitinen (Ph.d.) inleder på temat kreativitet som nyckel till att känna sig hemma i ett nytt land.

Språk: finska, svenska, engelska